Background for the header
To the home page of the University of Antwerp

 

 

LORE / Teaching / SSpec2LIC / Vragen 2004 - 2005 (in Dutch)

Terug | Opgave | Vragen

Als oefening moeten jullie een "informele" specificatie (zie Opgave) in een formalisme naar keuze uitwerken. Uiteraard zullen tijdens het formaliseren opnduidelijkheden en vragen rijzen. Deze web-pagina zal alle vragen verzamelen en er --zo goed en zo kwaad mogelijk-- een antwoord op formuleren (zie Vragen).

Opgave

Vragen

 1. Vraag: Het is de bedoeling dat alle betrokkenen data opgeven voor hun exclusion en preference set. Maar over de tijd is de opgave nogal vaag. Wat moet er concreet in de set komen? Enkel de data (en de tijdsperiode dan vastgelegd door de initiator), of data en tijdsperiodes in de vorm van bv. tuppels.
  (Gesteld door Dusty Lefevre in een e-mail van 9 December 2005)

  >>> Antwoord: Hoe je de exclusion en preference sets modelleert hangt grotendeels af van de gekozen specificatietaal.
  Daarnaast moet het wel duidelijk zijn dat een "date" in de specificatie (date in exclusion set, date in preference set, meeting date) een combinatie is van een datum en een tijdsduur. De verdere implementatie van date is zoals gezegd een vrije keuze. Het moet wel mogelijk zijn tijd tot op het niveau van minuten vast te leggen. Een gebruiker moet dus kunnen stellen dat hij op dinsdag 25 november 2005 tussen 11u30 en 18u niet beschikbaar is voor een meeting.

 2. Vraag: "The initiator also asks active participant to provide any special equipment requirements on the meeting location." Weet de initiator op voorhand wie een 'active participant' is? of kan iedereen 'special equipment requirements' aanvragen'
  (Gesteld door Joris Van Geet in een e-mail van 13 December 2005)

  >>> Antwoord: Een 'active participant' is een persoon die actief deelneemt aan de vergadering. Het begrip actief hangt natuurlijk af van het soort vergadering. In een brainstorm-vergadering zal iedereen deelnemer een actieve zijn, terwijl een beheersvergadering enkele niet-actieve deelnemers hebben (bv. aandeelhouders). Het is echter steeds op voorhand geweten wie de actieve deelnemers zijn.

 3. Vraag: <vraag>?
  (Gesteld door <naam> in een e-mail van <date>)
  <antwoord>
 4. Contactpersonen

   

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

 Lab On REengineering - Antwerpen, last modified 16:12:51 11 June 2007